Sör nélkül egy focimeccs olyan, mint lélek nélkül a test. Mondhatnánk Cicero után szabadon, és talán nem is lódítanánk túlzottan nagyot ezzel az állítással. A sörözés és a meccsnézés ugyanis olyannyira eggyé vált fogalmak, hogy szinte elválaszthatatlanok egymástól.

A TV előtt két gólöröm között legalább annyira jólesik egy korsó aranysárga láger, mint a stadionban valós szurkolás hevében, és szinte el sem tudnánk képzelni a legnagyobb csatákat kedvenc italunk nélkül.

De vajon miért ennyire jó párosítás a sör és a foci, és milyen söröket érdemes fogyasztani a legrangosabb meccsekhez, hogy az élmény igazán intenzív és maradandó legyen? Most megmutatjuk!

A különleges alkalom különleges sört kíván

Nem minden nap játszik kedvenc csapatunk olyan meccset, melyre akár évek vagy évtizedek múltán is méltán emlékezhetünk. Egy hétköznapi mérkőzést sokan háttérzajként néznek a TV-ben, azonban egy olyan volumenű megmérettetés, mint egy EB mérkőzés már sokkal nagyobb figyelmet és elköteleződést érdemel.

Néhány üveg hideg sör tökéletes módját jelenti

annak, hogy különlegessé tegyük a pillanatot, és feltegye a koronát egy igazán tökéletes mérkőzésre. Legyen a végeredmény bármi, néhány pohár különleges kraft sör vagy akár kedvenc lágerünk segít abban, hogy az izgalom, a szurkolás élménye és a gólöröm is feledhetetlen maradjon, és a különleges mérkőzéseknek a legjobb barátok társaságában úgy adjuk meg a módját, ahogyan azt az esemény valóban megérdemli!

Ha túlságosan forró a hangulat, lehűti a kedélyeket

Legyen szó akár otthoni meccsnézésről, akár a csapat lelátóról történő bíztatásáról, egy biztos: a hangulat néha igencsak képes felforrósodni. Elég egy rossz passz vagy egy kihagyott tizenegyes és az idegek képesek pattanásig feszülni. És mi is lehetne képes arra, hogy lehűtse a kedélyeket, mint egy korsó, hideg sör?

Hűt, hidratál és nem utolsó sorban kiváló hatással van az idegekre. Így, ha túlságosan felforrósodna a hangulat, néhány korty mindent megold. A frissítőbb hatás érdekében érdemes az alacsonyabb alkoholszázalékkal főzött világos sörökre koncentrálnod, ha pedig igazán erős, extra löketre van szükséged a szurkoláshoz, egy jó korsó IPA vagy egy búzasör is tökéletes választás lehet.

A legjobb üzemanyag a szurkoláshoz

Végül pedig miért is tagadnánk? A drukkerek többsége nem kizárólag azért fogyaszt sört a meccseken, hogy felfrissüljön, lehűtse magát és beolajozza a torkát a csapatot bíztató rigmusok kiabálásához. A sör a legjobb üzemanyag a szurkoláshoz, hiszen alkoholtartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy megteremtse a lelkes szurkoláshoz szükséges, emelkedett hangulatot.

Természetesen erre önmagában a közösség ereje és a csapat iránt érzett elkötelezettség is képes, azonban tagadhatatlan, hogy néhány korsó sör után még azok is beleadják szívüket-lelküket a pályán harcoló focisták bíztatásába, akik a hétköznapokban szerényebbek és visszahúzódóbbak. Néhány korsó világos sör tökéletes választás abban az esetben, ha nem akarjuk, hogy az alkohol túlságosan a fejünkbe szálljon, azonban szeretnénk, hogy a meccs igazán jó hangulatban teljen és egészen biztosan emlékezetes maradjon.

Ha te is szeretnéd igazán emlékezetessé tenni a legkomolyabb passzokat és a legcsodálatosabb gólokat, nézz be a webshopunkba, ahol nem csak magadnak, de barátaidnak is megtalálhatod a tökéletes sört a felhőtlen és elsöprő erejű szurkoláshoz!

Kapcsolódó bejegyzések

Feliratkozás

Ha tetszett ez a cikk, iratkozz fel, hogy mindig értesülj a legújabb sörös újdonságokról!

* Kötelező mező