Az elmúlt másfél évben a koronavírus úgy söpört végig Európán, hogy rengeteg korlátozást hozott magával a turizmus terén. Ez alól Csehország sem jelentett kivételt, ahol a Magyarországhoz hasonlóan hosszabb időre bezártak a bevásárlóközpontok és mozik mellett a kocsmák és a sörkertek is.

Szerencsére azonban az elmúlt időszak enyhítéseinek hatására a cseheknél is újra indult az élet, ami azt jelenti, hogy a vírus többé nem állhat egy hangulatos sörözés útjába.

Sokan kérdezték azonban az elmúlt időben, hogy milyen feltételek mellett lehet újból kiutazni az országba. Elfogadott-e a magyar védettségi igazolvány, és ha igen, beültehünk-e vele egy jó pofa sörre valamelyik híres cseh kocsmában? Ebben a bejegyzésben az ezzel kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze.

Lazulnak a beutazási korlátozások

2021 február 5-től a vírushelyzet fokozódása miatt komoly szigorító intézkedések léptek életbe Csehországban. Ez magával vonta azt, hogy az ország területére jó ideig kizárólag szükséges esetekben lehetett beutazni, a belépéshez pedig egy 24 óránál nem régebben kiállított negatív antigén vagy 72 óránál nem régebben kiállított negatív PCR tesztre is szükségünk volt.

Szerencsére azonban, ahogy egy ideje már hazánkban is, úgy a megbetegedéseket illető számok a cseheknél is javuló tendenciát mutatnak. Ennek köszönhetően elérkezett a lazítások ideje, mely nem csak a cseh állampolgároknak, de a magyar sörturistáknak is elhozta a fellélegzés és a megkönnyebbülés idejét

Két hónap után újraindul az élet

2021 május 10-én, két hónap kőkemény szigor után a cseh intézkedések is lazultak, ami azt jelenti, hogy újra kinyithattak a bevásárlóközpontok és mozik, a fodrászatok, valamint az éttermek kültéri ülőhelyei és a sörkertek is. Legfeljebb száz fő részvételével már rendezvényeket is lehet tartani, ami azt jelenti, hogy az élet lassan, ámde biztosan újra indult.

Ezzel egyidejűleg a beutazásra vonatkozó, komoly szabályozás is enyhült. Május 11-től Magyarország és Csehország közt mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek, melyhez kizárólag oltási igazolványra van szükség.

A két ország ugyanis megállapodást kötött azzal kapcsolatban, hogy beadott oltóanyagtól függetlenül kölcsönösen elismerik az egymás által kiállított okmányokat.

Ez azt jelenti, hogy oltási igazolvány birtokában a magyar turistáknak újból lehetőségük van arra, hogy az aktuális szabályok betartása mellett Csehországba látogassanak. A kocsmák teraszainak és sörkertek megnyitásának köszönhetően pedig már nem csak a látványosságokat tekinthetjük meg, hanem természetesen a legfinomabb cseh sörök kipróbálásába is belevethetjük magunkat.

Sőt, szintén jó hír a turisták számára, hogy előre láthatólag május 25-től a korlátozások tovább enyhülnek. Ettől az időponttól ugyanis az éttermek belső terei, valamint a szállodák is kinyithatnak, a maszk viselése pedig csak a tömegközlekedési eszközökön és olyan helyeken lesz kötelező, ahol egyszerre sok ember tartózkodik.

Beutazás előtt – a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek is – online regisztrálnia kell ezen a linken.

A regisztrációról szóló visszaigazolást az utazás alkalmával kinyomtatva ajánlott maguknál tartani.

Akár utazás nélkül is remek cseh söröket kóstolhatsz

Abban az esetben sem kell aggódnod, ha egyelőre még a lazítások ellenére sem szeretnél utazni, hiszen webshopunknak köszönhetően akár otthon is kipróbálhatod a cseh sörök legjavát. Nálunk ugyanis rengeteg finomság közül válogathatsz, a klasszikus cseh lágerektől kezdve a testesebb ale-eken át, egészen az üde, gyümölcsös, ízesített sörökig!

Kapcsolódó bejegyzések

Feliratkozás

Ha tetszett ez a cikk, iratkozz fel, hogy mindig értesülj a legújabb sörös újdonságokról!

* Kötelező mező